Yhtye

Sotajumala on murskaavaa death metallia soittava yhtye, joka on perustettu vuonna 1998. Äänimaailmaltaan rujo ja periksiantamaton Sotajumala yhdistää musiikissaan vaivattomasti niin vanhempien kuin uudempienkin sukupolvien death metallia. Vuosien tinkimättömän työn tuloksena yhtye on vakiinnuttanut asemansa kotimaisen death metallin kärkijoukossa.

Sotajumala 2015. (Kuva: Samuli Raappana)

Vuoden 2004 debyyttilevy Death Metal Finland yllätti monet yhdistämällä vaivattomasti nopean ja teknisen modernin sekä hitaamman ja raskaamman vanhan koulun death metallin. Pitkällisen kirjoitusprosessin tuloksena kakkoslevy Teloitus näki päivänvalon vuonna 2007. Levyltä huokuu bändin kehitys niin biisinkirjoittajina kuin muusikoinakin. Vuoden 2010 julkaisu Kuolemanpalvelus jatkoi siitä mihin edeltäjänsä oli jäänyt, joskin tällä kertaa äänimaailma ja biisit olivat yhä synkempiä ja monimutkaisempia.

Kauan odotettu neljäs albumi Raunioissa julkaistiin omakustanteena 2015. Alusta asti oli selvää, ettei levyä kiirehdittäisi, vaan se saisi kypsyä omaan tahtiinsa. Kahdeksan biisiä ja nelisenkymmentä minuuttia täyttä Sotajumalaa. Raunioissa näyttää kaapin paikan ylituotetuille ja sieluttomille death metal -levyille.

Jäsenet